Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD Başkanı Barack Obama, bugün National Governors Association'da gerçekleştirdiği bir konuşmada "Kesintilerin yarattığı bilinmezliğin etkileri şimdiden hissediliyor" dedi.

ABD'nin "Zenginliğe kesinti yaparak gidemeyeceği"nin altını bir kez daha çizen Barack Obama, ulusa seslenişinde dile getirdiği altyapı yatırım isteğini tekrarlayarak "Okullarımız, yollarımız ve bu tür altyapı yatırımlarını yapmadığımız zaman Amerikan rüyamızı yaşayamayız" dedi.

Öte yandan Beyaz Saray, eyaletlerin tamamına harcama kesintilerinin kendilerini nasıl etkileyeceğine dair bir rapor gönderdi. Obama'nın kıdemli danışmanlarından Dan Pfeiffer dün gazetecilere yaptığı bir açıklamada harcama kesintileri konusunda umutsuz konuşarak "Ümit ediyoruz ki bir sonuca ulaşabileceğiz. Fakat Cumhuriyetçiler'in bu Pazar itibariyle söyledikleri hiç bir şey Cuma'ya kadar pozisyonlarını değiştireceklerine dair bir umut vermiyor" ifadelerini kullandı.

Otomatik harcama kesintileri 1 Mart'ta devreye girerek 2013 yılı federal bütçesinde yıllık 85 milyar dolarlık bir daralma yaratmayı öngörüyor. Ayrıca yıllık 4 trilyon dolar olan federal bütçeden 9 yıl boyunca 1.2 trilyon dolarlık kesinti öngörüyor.