Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İtalya'da Silvio Berlusconi'nin Senato'da herhangi bir tasarıyı bloke edebilecek sayıda sandalye kazanması durumunda ülkede bir "yönetim problemi"nin oluşabileceği dile getiriliyor.

Pier Luigi Bersani'nin ekonomi politikası sözcüsü Stefano Fassina, İtalya'nın La7 televizyonuna verdiği röportajda "Bu tahminler bir yönetilemezlik riski yansıtıyor" ifadelerini kullandı. IPR Marketing ve devlet televizyonu RAI'nin projeksiyonları, Berlusconi'nin Senato'da kazanacağı sandalye sayısının Bersani için zaferi engelleyecek seviyede olduğunu gösteriyor.

İtalyan tahvinleri kazançlarını geri verirken, Berlusconi'nin yükselişini takiben hisseler de rallilerini kısmen sildi. IPR tarafından yapılan bir projeksiyona göre Berlusconi, Sicily, Campania ve Lombardy gibi önemli bölgelerde Senato yarışını kazanmış olabilir.

Londra'da bulunan Newedge Group sabit gelir analisti Annalisa Piazza, "Birbiriyle zıt iki meclisten oluşan bir parlamento, ekonomik program ve yüzeysel reformlar konusunda bir felç yaşanacağının garantisi gibi olur. Böyle bir görünüm en kötü senaryo olacaktır" ifadelerini kullandı.  

Bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda Başkan Giorgio Napolitano, Mario Monti'nin hükümetine benzer bir geçici hükümet atayarak yeni bir seçim yasası yazılmasını isteyebilir.