Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon yeni, ABD'de özel sektör istihdamın Şubat ayında beklenenden daha fazla arttığını gösteren veri sonrası güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin azalması sonucu, önemli para birimlerinin büyük bölümü karşısında değer kaybetti.

Euro dolar karşısında, Euro Bölgesi'nde ihracatın geçen yılın dördüncü çeyreğinde son üç yılda ilk kez düşmesinin ardından değer kaybetti. Avustralya doları, ülke ekonomisinin geçen yıl son beş yılın en hızlı büyümesini kaydetmesinin desteği ile, yükselişini ikinci güne taşıdı. Sterlin, İngiltere Merkez Bankası politika yapıcılarının, ilave teşviklere gidilip gidilmeyeceği kararının alınacağı iki gün sürecek toplantısının başlaması ile birlikte zayıfladı.

Stamford, Connecticut'ta Faros Trading LLC araştırma müdürü Dan Dorrow, "ADP Araştırma Enstitüsü verisinin dolar-yen üzerinde açık bir şekilde olumlu etkisi oldu," dedi ve "G-4 ülkeleri arasında, bu tutarlı bir şekilde güçlü gelen ABD verisi, doları sterlin, euro ve yen karşısında destekliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Japon para birimi dolar karşısında yüzde 0.3 değer kaybederek, New York saati ile 09:18'de 93.56 seviyesine geldi. Yen euro karşısında yüzde 0.1 gerileyerek 121.86'ya indi. 17 Avrupa ülkesinin ortak para birimi dolar karşısında yüzde 0.2 kayıpla 1.3027 seviyesine geriledi.

ABD'de ADP'nin açıkladığı özel sektör istihdam verisi, Ocak ayındaki revize rakamla 215,000 artmasının ardından Şubat ayıonda 198,000'lik bir artış gerçekleştirdi. Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, bu verinin 170,000 artması bekleniyordu.