Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

 Avrupa ve Orta Doğu'nun kuyumculuk ve mücevherat sektörünün önemli buluşma platformlarından Istanbul Jewelry Show Mart 2013 fuarı için geri sayım başladı.

Istanbul Jewelry Show'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye açısından önem taşıyan ve sektörün nabzını tutan fuar, yerli ve yabancı firma ve tasarımcıları 21-24 Mart tarihleri arasında 36. kez İstanbul'da buluşturacak.
Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) ana sponsorluğunda İstanbul Fuar Merkezi'nde toplam 5 salonda 40 bin metrekareden fazla alanda gerçekleştirilecek fuarda altın, mücevher, taş, montür, gümüş, saat, vitrin malzemeleri, makine ve ekipmanları ve kasa sektörünün önde gelen firmaları yer alacak.

Fuara Çin, Hindistan, Hong Kong, İtalya ve Tayland'dan ülke ve grup pavilyonlarının yanı sıra, bireysel katılımlar ile birlikte toplam 25 ülkeden 1.000'in üzerinde firma ve marka katılacak. Rusya'nın en büyük firmalarından olan YASHMA da yeni ürünlerini sergilemek için fuarda yer alacak.

Fuarı yaklaşık 10 yıldır düzenleyen UBM Rotaforte Fuarcılık Genel Müdürü Şermin Cengiz, geçen 10 yılda Türk altın takı üreticilerinin büyük başarılara imza attığını, Türkiye'nin İtalya'dan sonra dünyanın en büyük 2. ihracatçısı, İtalya ve Hindistan'dan sonra en büyük 3. üreticisi, Hindistan ve ABD'den sonra dünyanın en çok altın tüketen 3. ülkesi olduğunu kaydetti.

Aynı dönemde takı ihracatının 30 tondan 300 tona ulaştığını ifade eden Cengiz, ''Sektörün cirosu 5,6 milyar dolara, ihracatı 1,8 milyar dolara çıktı. Sektörün önümüzdeki 3 yıl içinde ulaşmayı planladığı ihracat hedefinin 5 milyar dolar olduğunu göz önüne alırsak Türkiye;nin bu hedefe ulaşmasında Istanbul Jewelry Show'un katkısı ve rolü asla yadsınamaz'' ifaderini kullandı.

Açıklamada, Türkiye'nin yaklaşık altın ihracatı yaptığı 140 ülkenin başında Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) geldiği, bu ülkeyi Birleşik Arap Emirlikleri, İtalya, Rusya, Almanya, ve İsrail'in takip ettiği de kaydedildi.
İstanbul Değerli Maden ve Mücevherat İhracatçıları Birliği, Türkiye Mücevher İhracatçıları Derneği ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) tarafından desteklenen Istanbul Jewelry Show, Uluslararası Fuarlar Birliği (UFI) kalite onayı ve Kalite Yönetimi Sistemi ISO-9001 belgesine sahip bulunuyor.