Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hazine tahvilleri Fed'in bugün sonlandıracağı iki günlük toplantısıyla beraber artan varlık alımının devam edeceği spekülasyonları üzerine son 4 gündür ilk kez düştü.

10 yıllık gösterge tahvil faizleri iki haftanın en düşük seviyesinden, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Güney Kıbrıs'a gerektiğinde kendi kuralları uyarınca likidite sağlayabileceğini açıklayarak Euro Bölgesi borç krizi endişelerini dindirmesinin ardından tekrar tırmanışa geçti. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) bugün yapacağı açıklamayla beraber faiz oranları ve diğer beklentilere ışık tutacak.

New York'ta bulunan Cantor Fitzgerald LP faiz oranı stratejisti Justin Lederer, "Bu Güney Kıbrıs'ın haftası oldu. Ana faktör bu oldu ve öğleden sonraya doğru ilerledikçe de FOMC önemli olacak. Bir şeylere ulaşılacağına dair biraz daha güven var. ABD tahvilleri biraz darbe yiyecek" ifadelerini kullandı.

10 yıllık tahvillerin faizleri New York saatiyle 08:35'te 4 baz puan yükseldi ve yüzde 1.94 oldu. Şubat 2023 vadeli yüzde 2 faizli tahvilin fiyatı 10/32 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 3.13 dolar düşerek 100 18/32'ye geldi. Faizler dün yüzde 1.89'a düşerek 5 Mart'tan bu yana en düşük seviyeyi gördü.