Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in rekor parasal teşviğini devam ettireceğini söylemesi ve Çin'de öncü imalat göstergesinin beklentiyi aşması üzerine gelişen piyasa hisselerinin çoğu değer kazandı.

Guangzhou R&F Properties Co. Ltd., aralarında Citic Securities Co.'nun da yer aldığı aracı kurumların şirketin notunu artırmasının ardından yüzde 6.1 primlendi. Vietnam Borsası, hükümetin bankacılık sistemini temizleme çabalarının etkisiyle 3. gününde de yükseldi. Çin'in en büyük internet şirketi Tencent Holdings Ltd., en azından 7 analistin şirketin hisse fiyatı beklentisini düşürmesi sonrasında 11 haftanın en düşüğüne geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 1,026.42 puanda seyrederek büyük bir değişiklik kaydetmedi. Endekste 226 hisse değer kaybederken 271 hisse değer kazandı. Fed Başkanı Ben S. Bernanke dün ABD'de işsizlik azalıncaya kadar teşviğin azaltılmayacağını söyledi.

Çin'den gelen olumlu veriden kaynaklanan bir miktar rahatlama olduğunu belriten ACB Securities Co.'nun analistlerinden Attila Vajda, "İyi haber Fed'in hâlen piyasaları desteklemeye istekli olması. Piyasadaki haberlerin çoğu olumlu" dedi.

Şanghay Bileşik Endeksi yzüde 0.4 kazançla 2. haftasını da kazançla tamamlamaya hazırlanıyor. Filipin Borsası 8 gündür devam eden düşüşünü sonlandırarak yüzde 0.8 yükseldi. Tayvan'ın Taiex Endeksi yüzde 0.4 kazançla son 2 haftanın en büyük kazancına işaret etti. Hindistan'ın S&P BSE Sensex Endeksi yüzde 0.6 artışla 1 haftanın en büyük sıçramasını kaydetti.