Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Citibank Türkiye'nin bireysel bankacılık biriminin satışına talip olmalarıyla ilgili, ''İnşallah yaz aylarında bu işi halledeceğiz'' dedi.

Ateş, Citibank Türkiye'nin bireysel bankacılık biriminin satışına talip olmalarıyla ilgili gelişmelerin KAP'a yapılan açıklamalar düzeyinde gittiğini söyledi.

Bunun bir süreç olduğunu ve her iki tarafın da elinden geleni yaptığını aktaran Ateş, görüşmelerini sürdürdüklerini, ancak işin teknik boyutları olduğunu ifade etti.

Citibank'ın Türkiye'den gitmediğini, sadece bireysel faaliyetlerinin satışının söz konusu olduğunu vurgulayan Ateş, sözlerine şöyle devam etti:

''Mevcut yapıdaki bir şeyi almak, bir yapıyı tümüyle almaktan daha zordur. O çerçevedeki teknik çalışmalar biraz daha sürecek. Dolayısıyla imzaya biraz daha vakit var. Sonra da Rekabet Kurumu'ndan geçtikten sonra close edeceğiz, kapatacağız. Citbank'a talip olma işi bizim önerimizle oldu ve yönetim kurulumuzdan geçirdik. İnşallah yaz aylarında bu işi halledeceğiz. Ama kesin tarih vermem şu açıdan imkansız. Çünkü bunun teknik altyapısı, her iki tarafın IT'leri de görüşüyor. O yüzden daha close edilmemiş, yani daha imzalanmamış bir aşamadayız. Onun için onlarda mutabakat sağlanıp, ondan sonra imza, sonra da kapanış olacak.''

Ateş, yaz aylarında imzaların atılıp atılmayacağına ilişkin bir soru üzerine, ''Umut ediyorum yani, inşallah. Biz öyle hiç bir işi uzatmayız, onlar da uzatmaz'' dedi.