Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Bloomberg HT Ekonomi Müdürü Özlem Dalga'nın sorularını yanıtladı.

Ateş, Rusya'dan en üst düzeyde yatırımcıları ağırladıklarını söyledi ve "2009'daki Erdoğan-Putin görüşmesi aramızdaki ticarette milat oldu" dedi. Ateş, Rusya ile geçmişte başlayan ilişkilerin meyvelerini verdiğini sözlerine ekledi. Türkiye'nin turizmde Rusya için önemli bir hedef pazar olduğuna dikkat çeken Ateş, Türkiye ve Rusya'nın birbirlerini tamamlayan iki ülke olacağını belirtti.

Güney Kıbrıs'ta tasarruftan vergi alınma isteğinin infial yarattığına dikkat çeken Ateş, "Güney Kıbrıs'taki olay Türkiye'yi olumsuz etkilemez" dedi.

Merkez Bankası'nın çizgisi doğrultusunda büyümeyi sürdürdüklerini belirten Ateş, "Kredide tarım ve KOBİ kredilerine öncelik veriyoruz. Kredi büyümesi yüzde 15-20 aralığında olacak" dedi

Banka soruşturması konusunda da değerlendirmede bulunan Ateş, "Banka soruşturmasında Danıştay yolu açıktır" şeklinde görüş bildirdi.

Türk bankacılık sektörüne büyük ilgi olduğunu söyleyen Ateş, tahvil ihracı piyasasında çok büyük bir iştah olmadığını ve her banka gibi sendikasyonlarını yenileyeceklerini sözlerine ekledi.