Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa İhsan Kızıltaş, ''Yeni Fikirler, Yeni İşler'' yarışmasında başarılı olan girişimcilerin üç yıl boyunca ''kuluçka merkezi''nde desteklendiğini ve şirket kurmaları için teşvik edildiğini söyledi.

Kızıltaş, 2005'ten bu yana teknoloji tabanlı girişimciliğin geliştirilmesi ve desteklenmesi için ''Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması'' düzenlediklerini hatırlattı.

Yarışmada başarılı olan girişimcileri üç yıl boyunca ''kuluçka merkezi''nde desteklediklerini vurgulayan Kızıltaş, ''Başarılı olanları ODTÜ Teknokent'te şirket kurmaları için teşvik ediyoruz. Yarışma sonucunda kurulan şirketler, iki yıl sonunda milyon dolarlık cirolara sahip şirketler olarak karşımıza çıkıyorlar'' dedi.
Bu yılki yarışmada toplam değeri 400 bin liraya ulaşan 3 ana kategoride ödül vereceklerini anlatan Kızıltaş, ''Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması'' ile şimdiye kadar 20 şirketin kurulmasına destek olduklarını söyledi. Söz konusu şirketlerin ODTÜ Teknokent'te başarıyla faaliyet gösterdiğini dile getiren Kızıltaş, ''Şirketler, iki yıl sonunda milyon dolarlık cirolara sahip şirketler olarak karşımıza çıkıyor. Bugüne kadar kurulan şirketlerde istihdam edilen kişi sayısı da 60'a ulaştı'' ifadelerini kulandı.

-Yenilikçi fikirler işe dönüştürülüyor

ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Kızıltaş, ilginin giderek arttığını belirttiği yarışmaya geçen yıl 852 başvuru yapıldığı bilgisini verdi. Yarışma sayesinde, üniversite öğrencileri ve mezunlarının yenilikçi iş fikirlerini, işe dönüştürme şansı yakaladığına dikkati çekti.

Yarışmada kazananların ücretsiz ofise ve girişim sermayesine kavuştuğunu aktaran Kızıltaş, diğer yarışmacıların da süreç içerisinde mentor, eğitim, yatırımcı, koç ve danışmanlık gibi çok değerli desteklerden faydalanabildiğini söyledi.

Girişimcilere sunulan tüm hizmetlerin 1,5 milyon liraya ulaştığı vurgulanan yaraşma için 19 Nisan 2013'e kadar www.yfyi.com internet adresinden başvuru yapılabiliyor.