Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanya ve İtalya tahvilleri, zayıf Euro Bölgesi ekonomik verilerinin, Avrupa Merkez Bankası'nı ekonomiyi canlandırmaya yönelik adım atmaya sevkedeceği spekülasyonu ile, yükselişini ikinci güne taşıdı.

Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizinin, Güney Kıbrıs Maliye Bakanı Michael Sarris'in, Rusya'nın ülkeye borç geri ödemelerine destek için kredi vermeyeceğini, ancak yatırımlarını Kıbrıs'a yönlendirerek yardımcı olabileceğini kaydetmesinin ardından, son 11 haftanın en düşük seviyesi ile arasında dört baz puan kaldı. Euro Bölgesi'nde imalat ve hizmet sektörlerini birarada gösteren bileşik satınalma yöneticileri endeksi (PMI) ekonomistlerin tahminlerinden daha fazla daralırken, Çin'de imalat sektörü PMI verisi genişlemeyi işaret etti. İspanya Hazinesi bugün 4.5 milyar euroluk (5.8 milyar dolar) borçlanma kağıdı satarak, maksimum satış hedefenin üzerine çıktı.

Zürih'te Credit Suisse Group AG küresel faiz araştırma müdürü Michael Markovich, "Piyasalar içerideki verilerden ziyade küresel büyümeden yön buluyor," dedi ve "Küresel görünüm daha pozitif hale geldikçe, Avrupa krizi çok fazla etkili olmayacak. Bugün Avrupa'dan gelen veriler iyi değildi. Bu veriler, AMB'nin daha fazlasını yapması gerektiğini işaret ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

10 yıl vadeli İspanya tahvilleri 13 baz puan ya da 0.13 yüzde puanı düşerek, Londra saati ile 12:46'da yüzde 4.85'e geriledi ve 8 Mart'tan bu yana en keskin düşüşünü gerçekleştirdi. Ocak 2023'te vadesi dolacak yüzde 5.4 faizli tahvillerin fiyatı 1.02 ya da 1,000 euro nominal değerli beher kağıt için 10.20 euro yükselerek 104.25'e çıktı.

Aynı vadeli İtalya tahvillerinde faiz yedi baz puan gerileyerek yüzde 4.57'ye indi.