Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:07'de güncellendi)

ABD hisseleri dün Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin rekor seviyeye yaklaşmasının ardından bugün açıklanan verilerde Alman imalatının daraldığı ve Güney Kıbrıs'ın Avrupa'dan kurtarma paketi alabilmek için yeni bir plan üzerinde çalıştığını açıklaması üzerine geriledi.

Oracle Corp. satışlarının ve kârının beklentilerin altında kaldığını açıklaması üzerine yüzde 8.8 geriledi. Cisco Systems Inc. analistlerin notunu düşürmesiyle yüzde 2.6 değer kaybetti. Guess? Inc. gelir tahminlerinin beklentilerin altında çıkmasıyla yüzde 5.3 düştü. Yahoo! Inc. ise hisselerinin Oppenheimer & Co. tarafından upgrade edilmesi üzerine yüzde 3.2 değer kazandı.

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 13:28'de yüzde 0.6 düştü ve 1,549.62 puan oldu. Gösterge endeksi dün gerçekleştirdiği tırmanışla 2007 yılında ulaştığı rekorun 7 puan yakınına kadar gelmişti. Dow Jones 75.80 puan gerileyerek 14,435.93 puan oldu. S&P 500'de işlem hacmi bu raporun yazıldığı sırada 30 günlük ortalamanın yüzde 5.9 altında gerçekleşti.

New York merkezli JPMorgan Funds şef küresel stratejisti David Kelly, "Piyasanın bir molaya ihtiyacı var ve bence şu an bir mola veriyor olabilir. ABD ekonomisi hikayesi gelişmeye devam ediyor. Hâlâ Avrupa merkezli bazı endişeler var çünkü Avrupalılar'ın Güney Kıbrıs'a bir çözüm bulması gerekiyor" yorumunu yaptı.

ABD hisseleri dün Fed'in ekonomiyi desteklemek için tahvil alımına devam edeceğini açıklamasının ardından yükselerek 3 günlük düşüşüne son vermişti. Gösterge endeksi bu yıl yüzde 8.8 yükseldi.

(20:07'de güncellendi)