Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Güney Kıbrıs Maliye Bakanı Michael Sarris Antenna TV'ye verdiği bir röportajda, Rusya'nın şu an kredi veremeyeceğini fakat bunun yerine Güney Kıbrıs'ın enerji sektörüne yatırım yapmayı gözden geçirdiğini belirtti. Sarris aynı zamanda Rus meslektaşı Anton Siluanov ile bir toplantı gerçekleştireceğini de belirtti.

Üç Rus yetkilinin yaptığı bir açıklamaya göre Güney Kıbrıs, Rusya'dan yaklaşık 5 milyar euroluk (6.5 milyar dolar) bir kredi çekmek istedi. Yetkililerden bir tanesi, ülkenin bu kredi karşılığında enerji ve diğer varlıklar teklifinde bulunduğunu dile getirirken, bu varlıkların offshore doğalgaz alanları olduğu ifade edildi. Güney Kıbrıs hükümet sözcüsü Christos Stylianides, konu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

Euro Bölgesi'nin en küçük 3. ekonomisi, Güney Kıbrıslı politika yapıcıların 5.8 milyar euroluk banka mevduatı vergisini reddetmesinin ardından oluşan kördüğüme çözüm arıyorlar. Sarris, ülkesinin Rusya'ya bankacılık ve doğalgaz sektörleri de dahil olmak üzere fırsatlar önerdiğini dile getirdi.