Advertisement
HABERLER ABONE OL

Euro Bölgesi'ndeki borç krizine ilişkin endişelerin, ABD'nin beklenenden iyi gelen  ekonomik verilerini gölgelemesiyle New York Borsası, Standard&Poor's 500 Endeksi'nin önceki gün rekor yükseğe tırmanmasının ardından gevşedi.

Oracle Corp., satış ve kazançlarının beklenenden düşük gelmesi sonrasında yüzde 9.7 değer kaybetti. Cisco Systems Inc. ve Jupiter Networks Inc., analistlerin not indiriminin etkisiyle yüzde 2.2'nin üzerinde düştü. GUess? Inc., gelirinin tahminlerin altında kalması üzerine yüzde 7.2 düşüş kaydetti. Yahoo! Inc., Oppenheimer&Co.'nun şirketin hisselerini notunu yükseltmesi üzerine yüzde 3.5 değerlendi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.8 kayıpla 1,545.8 puana gerileyerek, bu yılın 2. haftalık düşüşüne hazırlanmaya başladı. Dow Jones Endeksi yüzde 0.6 düşüşle 14,421.49 puana geriledi. Amerikan borsalarında dün 5.9 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 6.7 altında kaldı.

Borsanın ileri ve geri gideceğini, Avrupa'dan sorunlu haberlerin geldiğini ve bunun da piyasayı zaman zaman olumsuz etkileyeceğini belirten RW Baird&Co.'nun baş yatırım stratejisti Bruce Bittles, ABD ekonomisinin daha iyi yapabileceğini, ancak büyük ihtimalle 2013'ün çoğunluğunda yavaş büyüyeceğini öngördü ve bunun 4 senedir değişmediğini ve piyasanın yine de iyi performans gösterdiğini söyledi.

ABD'deki hisseler dün Almanya'nın imalat PMI verisinin Mart'ta beklenmedik şekilde düşmesi, Euro Bölgesi'nde de imalat ve hizmet PMI'sinin beklenenden fazla daralmasının ardından değer kaybetti.