Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(21:22'de güncellendi)

Altın vadeli kontratları, Güney Kıbrıs'ta parlamenterlerin kurtarma paketi için gereken tedbirleri görüşmeleri ile birlikte, değer saklama amaçlı talebin azalması ile birlikte geriledi. Gümüş son üç haftanın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.

Güney Kıbrıs'ın hükümet partisi Disy parti yardımcı başkanı Averof Neofytou, kurtarma paketi için bir taslağın önümüzdeki bir kaç saat içerisinde hazırlanabileceğini dile getirdi. Altın, üst üste 3. hafta yükselirken Avrupa'daki borç krizinin yoğunlaşabileceği endişeleri de bu yükselişe yardım etti.

Tampa, Florida'da Optionsellers.com'un kurucusu James Cordier, "Piyasalar bir çözüm olabileceği hissini taşıyor," dedi.

Nisan vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında yüzde 0.5 düşerek, yerel saat ile 13:39'da ons başına 1,606.10 dolara indi. Metal dün 1,616.50 dolar ile 26 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Altın fiyatları dün itibariyle bu yıl yüzde 4.2 geriledi. Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 2013 yılında yüzde 6.8 düştü ve son iki yıldır ilk kez çeyrek dönemde düşüş gerçekleştirmeye yönlendi.

Mayıs vadeli gümüş kontratları, Comex'te, yüzde 1.8 düşerek ons başına 28.698 dolara indi.

(21:22'de güncellendi)