Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

FIFA 2014 Dünya Kupası Elemeleri (D) Grubu'nda (A) Milli Futbol Takımı, deplasmanda Andorra'yı 2-0 yendi.

Grupta puanı bulunmayan rakibi karşısında üstün bir futbol ortaya koyan (A) Milliler, ilk yarıda gelen gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı. İkinci yarıda, Andorra'ya sadece bir net pozisyon veren Türkiye, yakaladığı çok sayıdaki gol fırsatlarını da değerlendiremedi.

2. dakikada gelişen Andorra kontratağında topla sağ kanattan ceza sahana giren Sebastian'ın vuruşunda, kaleci Onur, gole izin vermedi.

5. dakikada Moreira'nın soldan ortasında, Cristian topa kötü vurarak önemli bir pozisyonu değerlendiremedi.
20. dakikada sağdan Arda'nın kullandığı köşe atışında ceza sahasında iyi yükselen Semih'in kafa vuruşunda, top az farkla auta çıktı.

25. dakikada Gökhan'ın sağdan ortasında ön direkte topla buluşan Burak'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kalecide kaldı.

30. dakikada Türkiye'nin ilk golü geldi. Burak'ın yerde kaldığı pozisyonun ardından kazanılan serbest vuruşta, topun başına Selçuk geçti. Bu futbolcunun, kaleyi cepheden gören noktadan yaptığı güzel vuruşta, top kalecinin kapattığı köşeden filelere gitti: 0-1.

45 2. dakikada Umut'un pasında ceza sahasında topla buluşan Burak'ın sağ çaprazdan şutunda, meşin yuvarlak yerden ağlarla buluştu: 0-2.

68. dakikada Nuri Şahin'in uzun pasında savunmanın arkasına sarkan Gökhan, topu Umut Bulut'la buluşturdu. Kaleciyle karşı karşıya kalan Umut'un kötü vuruşunda top auta gitti.

70. dakikada Eduardo Peppe'nin pası sonrası topla ceza sahasına hareketlenen Sebastian Gomez'in Onur ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlak üstten dışarıya çıktı.

86. dakikada Arda'nın bireysel çabaları sonrası gelişen Türkiye atağında, Alper topa kötü vurunca (A) Milliler üçüncü golden oldu.

Karşılaşma, Türkiye'nin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Maçı, 910 biletli seyircinin izlediği belirtildi.

Stat: Comunal

Hakemler: Nerijus Dunauskas, Vytatutas Simkus, Saulius Dirda (Litvanya)

Andorra: Jose Antoni, İldefons Lima, Marc Garcia, Marc Vales, Eduardo Pepe (Dk. 82 Emili Garcia), Marcio, Ayala (Dk. 76 Andorra), Cristian (Dk. 69 Ludovic), Moreira, Sebastian, San Nicolas

Türkiye: Onur, Gökhan, Bekir, Semih, Hasan Ali, Nuri (Dk. 90 1 Kerim), Selçuk, Sercan (Dk. 58 Alper), Arda, Burak, Umut (Dk. 81 Olcay)

Sarı kartlar: Dk. 90 4 Bekir (Türkiye), Dk. 70 Eduardo Pepe, Dk. 90 3 Andorra (Andorra)

Goller: Dk. 30 Selçuk İnan, Dk. 45 2 Burak Yılmaz (Türkiye)

FIFA 2014 Dünya Kupası Elemeleri'nde Andorra'yı deplasmanda 2-0 yenen Türkiye, (D) Grubu'nda 2. galibiyetini aldı.

Abdullah Avcı yönetimindeki (A) Milli Futbol Takımı, gruptaki 5. maçında henüz puanı ve golü bulunmayan Andorra'ya konuk oldu. Türkiye, Comunal Stadı'nda oynanan maçı 30. dakikada Selçuk ve 45 2. dakikada Burak'ın golleriyle 2-0 kazandı.

Ay yıldızlılar, bu sonuçla (D) Grubu'nda 2. galibiyetini alarak 6 puanla 4. sırada yer aldı. (A) Miller, daha önce grupta Estonya'yı 3-0 mağlup ederken, Hollanda'ya 2-0, Romanya'ya 1-0 ve Macaristan'a 3-1 yenilmişti.

(D) Grubu'nda oluşan puan durumu ise şöyle:

Takımlar                0      G      B      M     A       Y     AV     P

1. Hollanda            4      4      0       0    13       2     11    12
2. Macaristan        4       3      0      1     10       5      5      9
3. Romanya           4       3      0      1      8       4      4      9
4. Türkiye             5       2      0      3      6       6      0      6
5. Estonya            4       1      0      3      1       6     -5      3
6. Andorra             5       0     0      5      0      15   -15      0

-Avcı: ''Averaj için daha farklı galip gelebilirdik ama olmadı''-

FIFA 2014 Dünya Kupası Elemeleri (D) Grubu'nda deplasmanda Andorra'yı 2-0 yenen (A) Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Abdullah Avcı, ''Averaj için daha farklı galip gelebilirdik ama olmadı'' dedi.

Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, fiziki şartlardan ve zeminden dert yanarak, bu sebeplerle maça sıkıntılı başladıklarını belirtti.

Rakibin sert oynadığına değinen Avcı, ''Andorra, Türkiye'nin oyun anlayışını bozmaya yönelik oynadı. Gol atsak da bu değişmedi. Gollerden sonra ikinci yarı 4-5 net gol pozisyonunu değerlendiremedik. Grubumuzda averaj için daha farklı galip gelebilirdik ama olmadı'' diye konuştu.

Avcı, milli futbolcuların kazanma arzularından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu:

''Bu maçı galibiyet olarak bir kenara koyacağız ama artık Macaristan maçını düşünüyoruz. Andorra maçında beni hayal kırıklığına uğratan herhangi bir futbolcum olmadı. Ancak rakip ceza sahasına daha fazla gidip, daha fazla gol atmamız gerektiğini düşünüyorum. Macaristan maçı Andorra maçından farklı olacaktır.''

Bu arada, A Milli Futbol Takımı, maçın ardından sahada kalarak rejenerasyon antrenmanı yaptı. Milli kafile, yarın TSİ 16.30'da Barcelona'dan Türkiye'ye hareket edecek.

-Andorra cephesi-

Andorra Milli Takımı Teknik Direktörü Jesus Luis Alvarez de Eulate ise maça iyi bir başlangıç yaptıklarını ancak devamını getiremediklerini söyledi.

Türkiye'nin çok kaliteli bir takım olduğunu vurgulayan Eulate, ''Boşluk bulduklarında gol atacaklarını biliyorduk ve öyle de oldu. Türkiye, özellikle hücumda çok kuvvetli. Dünya Kupası'na gidebilmek için matematiksel olarak şansı var ve her türlü takıma sorun yaratabilecek bir Türkiye mevcut'' ifadelerini kullandı.