Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:32'de güncellendi)

Hisseler bugün ralli gerçekleştirerek Standard & Poor's 500 Endeksi'ni tarihi zirvesinin yukarısına taşırken, Güney Kıbrıs'ta bankaların tekrar açılmasıyla gevşeyen Avrupa borç krizi endişeleriyle euro dört ayın en düşük seviyesinden tekrar yükselişe geçti. Emtia yükseldi ve ABD hazine tahvilleri çok fazla değişiklik göstermedi.

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 12:17 itibariyle yüzde 0.2 artış sergileyerek 1,565.26 puana çıktı Ekim 2007'de ulaştığı 1,565.15 puanlık rekoru yenilemiş oldu. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 artarken, euro yüzde 0.3 değer kazanarak 1.2816 dolar oldu. Alman tahvilleri 10 yıllık tahvil faizinin neredeyse 8 ayın en zayıf seviyesine düşmesinin ardından kazançlarını sildi. Yen diğer büyük para birimlerinin çoğu karşısında yükseliş kaydederken, Dolar Endeksi yüzde 0.3 kayıp yaşadı.

Bugünün kazançları Güney Kıbrıs'ta bankaların yeniden açılmasının ardından artarken, Alman perakende satışları geçtiğimiz ay Ocak ayıyla karşılaştırıldığında yüzde 0.4 artış gösterdi. ABD'de açıklanan veriler ise ekonominin 4. çeyrekte beklenenden daha az yavaşladığını gösterdi.

Oakbrook Investments LLC şef yatırım yetkilisi Peter Jankovskis, "Bu rekoru yakalamamız teşvik edici ama zamanla daha da yükseklere çıkacağımıza inanıyorum. Başlıklarda olduğu gibi bazı insanların piyasaya girmediği için pişmanlık duymasına yol açıyor bu gelişmeler ve bu da umut ederim ki piyasayı daha da yukarılara götürecektir" yorumunu yaptı.

(18:32'de güncellendi)