Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:04'te yenilendi)

Gelişen piyasa hisseleri, yatırımcıların Güney Kore'nin yakın zamanda ülkenin emlak sektörünü destekleyecek önlemler açıklayacağını speküle etmesi ve Türkiye'nin ticaret açığının beklenmedik şekilde daralması üzerine iki haftanın zirvesine yükselerek 2008 yılından bu yana gerçekleştirilen en kötü yıl başlangıcını biraz da olsa toparlamış oldu.

Hyundai Development Co. Seul işlemlerinde 11 haftanın zirvesine yükseldi. Hacı Ömer Sabancı Holding AŞ neredeyse son iki haftanın en büyük rallisini gerçekleştirdi. Güney Koreli web arama operatörü NHN Corp. 19 Mart'tan bu yana en sert yükselişini gerçekleştirdi. Gamuda Bhd., en az iki kuruluş tarafından notunun düşürülmesi üzerine Kuala Lumpur işlemlerinde iki ayın en sert düşüşünü yaşadı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Moskova saatiyle 16:35'te yüzde 0.2 yükselerek 1,034.4 puana ulaştı ve çeyrek dönemlik düşüşünü yüzde 2'ye indirdi. Endekste bugün 217 hisse ilerlerken 86 hisse değer kaybetti. Güney Kore dün yaptığı bir açıklamada Nisan ayında konut sektörünü desteklemek ve ekonomik toparlanmayı canlandırmak amacıyla bir teşvik paketi açıklayacağını duyurdu.

Hükümetlerin çoğunun ekonomik büyüme ve istihdamı destekleyici politikalar uygulamaya çalıştığını söyleyen Krungsri Asset Management Co.'nun Yatırım Genel Müdürü Prapas Tonpibulsak, bunun hisse yatırımlarına yardımcı olacağını belirtti

Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 0.6 kazançla 3 haftanın zirvesine çıkarken, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası 100 Endeksi yüzde 0.6 ilerledi. Rusya'nın Micex Endeksi kazançlar ve kayıplar arasında gel gitler yaşadı. Asya, Avrupa ve Latin Amerika'da bir çok piyasa bugünü tatilden dolayı kapalı geçirdi.

(16:04'te yenilendi)