Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ünlü Matrix filminin yaratıcısı Andy ve Lana Wachowski kardeşler, şimdi de TV dizisi yapmaya hazırlanıyor.

Wachowski kardeşler, 10 bölümlük bir bilim kurgu serisi için internet sitesi Netflix ile anlaştıklarını açıkladı.
"Sense8" adlı serinin, birkaç yıl önce yaptıkları, teknolojinin aynı anda insanları hem bir araya getirip hem de ayırması ile ilgili bir tartışma sırasında ortaya çıktığını belirten Wachowski kardeşler, dizinin 2014 yılı sonuna doğru yayınlanacağına işaret etti.

Netflix ise Sense8'i "birbirine bağlı zihinler ve ele geçirilmiş ruhlarla ilgili son derece sürükleyici bir öykü" olarak niteledi.

Sense8, Wachowski kardeşlerin ilk televizyon projesi olacak. İlk çıkışlarını 1996 yılında "Bound" filmi ile yapan Wachowski kardeşler, 1999'da yönettikleri "Matrix" filmi ile dünya çapında üne kavuşmuştu.

Keanu Reeves, Laurence Fishburne ve Carrie-Anne Moss'un başrollerini paylaştığı Matrix filmi, 2000 yılında En İyi Görsel Efekt ve En İyi Film Kurgusu dahil 4 dalda Oscar'a layık görülmüştü.

Sanal bir dünyada yaşayan insanlığı kurtarmak için makinelere karşı isyan başlatan Neo'nun öyküsünü anlatan Matrix serisini, 2003'te "Matrix Reloaded" ve "The Matrix Revolutions" ile devam ettiren Wachowski kardeşlerin diğer filmleri arasında, "V for Vendetta", "The Invasion", "Speed Racer", "Ninja Assassin" ve "Cloud Atlas" yer alıyor.