Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Vakıfbank Genel Müdürlüğü'ne, bankanın Yönetim Kurulu Başkanı Halil Aydoğan'ın getirildiğini açıkladı.

Babacan, Habertürk ve Bloomberg HT'nin ortak canlı yayınında soruları yanıtladı.

Vakıfbank Genel Müdürü'nün değiştirildiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Babacan, şunları söyledi:

''Vakıfbank Genel Müdürümüz bugüne kadar Sayın Süleyman Kalkan'dı, biliyorsunuz. Kendisi gerçekten çok büyük bir özveriyle, güzel bir performans ortaya koydu ve 3 yılda Vakıfbank'ın büyümesi çok daha sağlam hale geldi, çok daha iyi yönetilen bir banka haline geldi. Ama bugünden itibaren de genel müdür olarak şu andaki Yönetim Kurulu Başkanımız olan Sayın Halil Aydoğan ile devam edeceğiz. Süleyman Kalkan beyi de Halkbankası'nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam ettireceğiz. Çünkü inanıyoruz ki Süleyman Bey'in Halkbankası'na da çok büyük katkıları olacak.''

Kamu bankalarında her sene böyle rotasyon yaptıklarını belirten Babacan, ''Ufak tefek değişiklikler yaptıklarını, bankacılığın bunu gerektirdiğini'' ifade etti.

Babacan, ''Mesela yine Halkbankası'ndaki yönetim kurulu üyemizi de Vakıfbank'a kaydırdık, o da bugünkü operasyonlardan birisi olacak. Bugün hep genel kurullar var, biliyorsunuz bankaların genel kurulları. O genel kurulların olduğu tarihlerde bazen daha geniş çaplı, bazen daha dar kapsamlı insan kaynağı düzenlemelerimiz oluyor. Bankalarımızın hepsi de performans odaklı çalışıyor. Adı kamu bankası, fakat yönetim tamamen özel banka gibi artık. O kültürü çok şükür oluşturduk. Tamamen kar odaklı, verimlilik odaklı çalışıyor bankalarımız'' diye konuştu.