Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Parasal genişlemenin faydasının, hâlen zararının üzerinde olduğunu savunan San Francisco Fed Başkanı John Williams, ABD Merkez Bankası'nın tahvil alımlarının hızını düşürmek için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Varlık alımlarının azaltılması gerektiğine ikna olabilmesi için daha fazla somut kanıta ihtiyaç olduğunu savunan Williams, ilerlemenin devamının Fed'den gelecek yardıma bağlı olduğunu ileri sürdü.

Tahvil alımlarına büyük ihtimalle bu yılın tamamında ihtiyaç olacağını dile getiren Williams, bankanın istihdam ve fiyat istikrar hedeflerini tutturması için teşviklerin devam etmesi gerektiğini savunan Fed başkanları arasına katıldı.

Atlanta Fed Başanı Dennis Lockhart Fed'in büyük ihtimalle 2014'e kadar tahvil alımlarını sürdürmesinin gerektiğini, St. Louis Fed Başkanı James Bullard ise bankanın bu yıl varlık alımlarını yavaşlatmak için acelesinin olmadığını söyledi.

Fed Açık Piyasa Komitesi Mart'ta aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarının devam ettirilmesinde anlaştı. Yetkililer, ekonomiden ilerleme sinyallerinin gelmesiyle tahvil alımlarını ne zaman azaltmalarının gerektiğini tartışıyor.