Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de tarım dışı istihdamın, ekonomistlerin tahminlerine göre, talebin yılın başlarında güçlenmesi ile birlikte, Mart ayında artış göstermesi ve işsizlik oranının son dört yılın en düşük seviyesinde kalması bekleniyor.

Şubat ayında 236,000 artan tarım dışı istihdamın Mart ayında, Bloomberg News'un anketine katılan 87 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, 190,000 artması bekleniyor. İşsizlik oranının ise, Aralık 2008'den bu yana en düşük seviyesi olan yüzde 7.7'de kalması öngörülüyor. Öte yandan, bugün açıklancak diğer bir veri olan dış ticaret açığının Şubat ayında fazla değişiklik göstermemesi bekleniyor.

Güçlü konut piyasasının desteği ile artan işe almalar, tüketici harcamalarındaki artış ve şirketlerin yatırımlarını artırması, federal bütçe kesintilerine karşın, ekonominin toparlanmasına destek sağlayacak. Fed politika yapıcıları, istihdam piyasasının iyileşmekte olduğuna dikkat çekerken, rekor seviyedeki genişlemeci parasal teşviklerin azaltılması için, daha fazla iyileşme görmek istiyor.

New York'ta RDQ Economics'in başekonomisti ve kurucularından John Ryding, "Görmekte olduğunuz, istihdam büyümesinde kayda değer istikrar," dedi ve "Büyüme hızına baktığımızda, doğru yerdeyiz" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'de Çalışma Bakanlığı istihdam verilerini TSİ 15:30'da açıklanacak. Ankete katılan ekonomistlerin istihdam artışı tahminleri 100,000 ile 366,000 arasında kaldı.

İşsizlik oranı tahminleri ise yüzde 7.6 ile yüzde 7.8 arasındaydı.