Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, yaşı bekleyenlere erken emeklilik konusunda, kurumca alınmış ve diğer Bakanlıklara iletilmiş herhangi bir karar bulunmadığını bildirdi.

SGK'ndan, bazı basın yayın organlarında yer alan, "Yaşı bekleyenlere erken emeklilik hakkı sağlayacak çalışma olduğu" haberleri üzerine yazılı açıklama yapıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumunun, toplumun tüm kesimlerinin olduğu gibi emekli vatandaşların sorunlarıyla da yakından ilgilendiği belirtilen açıklamada, mevcut mevzuat ve uygulamalar ya da geçmişte düzenlenen mevzuatlar gereği yapılan uygulamalarla ilgili çeşitli talepler iletildiği kaydedildi.

Bu talepler doğrultusunda, vatandaşların memnuniyetlerinin yanı sıra gelecek nesillerin de sosyal güvencelerini teminat altına alacak mali sürdürülebilirlik analiz çalışmaları yapıldığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
"Geçmiş yıllardaki erken yaşta emeklilik ve diğer borçlanma uygulamalarının, sosyal güvenlik sisteminin gelir gider dengesini bozduğu ve finansman açığını arttırdığı gerçeğinden hareketle mali sürdürülebilirlik yaptığımız çalışmalara esas teşkil etmektedir.

Basın yayın organlarında yer alan haberlere konu hususlarla ilgili olarak Kurumumuzca alınmış ve diğer Bakanlıklara iletilmiş herhangi bir karar bulunmamaktadır."