Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkan Yardımcısı ve Bernanke'nin muhtemel halefi olarak görülen Janet Yellen, dünyanın en büyük ekonomisindeki görünüme göre varlık alımlarının hızını değiştirme fikrine destek verdi.

Yellen dün Washington'da gerçekleştirdiği bir konuşmada "İstihdam piyasasındaki gelişmelere bağlı olarak varlık alımının hızını değiştirmek kamuya, komitenin almaya eğimli olduğu kararları hakkında bir işaret verecektir ve yanlış anlaşılma riskini azaltarak, programın sonu yaklaştıkça piyasaların karışmasını da engelleyecektir" ifadelerini kullandı.

Yellen'in dışında St. Louis Fed Başkanı James Bullard da daha önce böyle bir uygulamaya geçilmesi taraftarı olduğunu belirtmişti. Öte yandan Fed Başkanı Ben S. Bernanke geçtiğimiz ay yaptığı bir basın toplantısında Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bu konuyu değerlendirdiğini dile getirdi.

ABD merkez bankası aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımına devam ederken, Yellen ve Bullard'dan gelen açıklamalar bugün verilerin Mart ayında 88,000 istihdam yaratıldığını göstermesinin öncesine denk geldi. İşsizlik oranı ABD'de yüzde 7.7'den yüzde 7.6'ya geriledi.