Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında İspanyol ekibi Real Madrid'e deplasmanda 3-0 mağlup olan Galatasaray, Avrupa kupalarında sadece 1 kez, farklı kaybettiği ilk maçın ardından rövanşı yeterli skorla kazanarak turu geçti.
Dünyanın önde gelen kulüplerinden olan ve bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nin favorilerinden gösterilen Real Madrid'e karşı 3-0 kaybettiği ilk maçın ardından İstanbul'da yarı final bileti arayacak "Cim Bom", Avrupa kupaları tarihinde elemeli turlarda ilk maçını 3 ve üzeri farklı kaybettiği 6 eşleşmenin yalnızca 1'inde tur atlayan taraf olabildi.

-Tek zafer Neuchatel Xamax'a karşı

Galatasaray'ın Avrupa'da ilk maçını 3 ve üzeri farklı yitirmesine karşın tur atlayabildiği tek rakip, İsviçre temsilcisi Neuchatel Xamax.
Sarı-kırmızılı takım, 1988-89 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası 2. turunda eşleştiği Neuchatel Xamax'la deplasmanda yaptığı ilk karşılaşmayı 3-0 yitirmesinin ardından, İstanbul'daki maçta tarihi bir zafere imza atmıştı.
Neuchatel Xamax'ı Tanju Çolak (3) ve Uğur Tütüneker'in (2) golleriyle 5-0 yenerek saf dışı bırakan sarı-kırmızılı ekip, daha sonra sahaya atılan ve yardımcı hakemin başına isabet eden bir yabancı madde nedeniyle UEFA Disiplin Kurulu tarafından hükmen yenik ilan edilmiş, yapılan itiraz sonucu UEFA Tahkim Kurulu kararıyla skoru lehine tescil ettirmişti.

-Farklı yenilgilerde ilk maçlar deplasmanda

Real Madrid karşılaşması da dahil olmak üzere Galatasaray'ın elemeli turlarda 3 ve üzeri farklı mağlubiyet yaşadığı ilk maçların tamamının deplasmanda oynanması dikkati çekiyor.
"Cim Bom"un Real Madrid maçın öncesi 3 kez Kupa Galipleri Kupası'nda, 3 kez de Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yaşadığı 3 ve üzeri farklı ilk maç mağlubiyetleri şöyle:

Sezon Rakip Organizasyon Tur Skorlar
-----------------------------------------------------------------------
1965-66 Sion Kupa Galipleri Kupası 1. Tur 1-5 (D) / 2-1
1966-67 Rapid Wien Kupa Galipleri Kupası 1. Tur 0-4 (D) / 3-5
1976-77 Anderlecht Kupa Galipleri Kupası 2. Tur 1-5 (D) / 1-5
1987-88 PSV Eindhoven Şamp. Kulüpler Kupası 1. Tur 0-3 (D) / 2-0
1988-89 Neuchatel Xamax Şamp. Kulüpler Kupası 2. Tur 0-3 (D) / 5-0
Steaua Bükreş Şamp. Kulüpler Kupası Yarı F. 0-4 (D) / 1-1

AA