Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Maryland Üniversitesi'nin uluslararası işletme profesörü Peter Morici, Cuma günü açıklanan verilerin, ekonominin yavaşladığına işaret ettiğini ve Barack Obama'nın sorunun büyük bir kısmı olduğunu ileri sürdü.

Tarımdışı istihdam Mart'ta 88,000 kişi ekledi. Bu rakamın 100,000'in bile altında olmasından ötürü ciddi bir sorun teşkil ettiğini söyleyen Morici, "Cumhuriyetçiler'in istihdam büyümesini yoldan çıkarmadan harcama kesintilerinin yapılabileceğine inanmasına rağmen Beyaz Saray'da vergileri artırıp, istihdam büyümesinin korunabileceği gibi bir mit var. Bu nedenle böyle bir istihdam verisi şaşırtcı değil" dedi.

Obama'nın bir siyasetçi gibi davrandığını söyleyen Morici, Amerikan başkanı bir daha başkan adayı olmayacağını söyleyinceye ve konuları siyasileştirmeyi bırakıp, gerçekten çözmeye başlayıncaya kadar oylarının artabileceğini, ancak Amerikan ekonomisini düzeltemeyeceğini savundu.

Çalışan Amerikalılar'dan kesilen daha yüksek istihdam vergileri ve  işverenlere "cezalandırırcasına uygulanan vergiler"e dikkat çeken Morici, zayıf ekonomide vergileri artırmanın istihdam yaratımını desteklemeyeceğini vurguladı.

Morici, Obama ve Bush'un ekonomi yönetimlerini karşılaştırarak, "Her ikisi de zayıf" dedi.