Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne çeyrek finalde Real Madrid'e elenerek veda etti.
"Devler Ligi"nde 12 sezon aradan sonra çeyrek final gören sarı-kırmızılılar, 12 yıl önce olduğu gibi yine Real Madrid engeline takıldı.
İspanyol ekibine karşı ilk maçı deplasmanda 3-0 yitiren "Cim Bom", kendi seyircisi önünde 3-2 kazanmasına rağmen elenmekten kurtulamadı.
Bu arada, Galatasaray-Real Madrid eşleşmesindeki maç sonuçları, 12 yıl öncekilerle aynı oldu. O zaman ilk maçı İstanbul'da 2-0 geriden gelerek 3-2 kazanan sarı-kırmızılı takım, deplasmanda 3-0 yenilmişti.

-Galibiyet golleri ikinci yarıda geldi

Galatasaray'ı Real Madrid karşısında galibiyete taşıyan goller ikinci yarıda geldi.
Maçın ilk yarısını Cristiano Ronaldo'nun golüyle 1-0 yenik tamamlayan sarı-kırmızılılar, ikinci yarıda 57. dakikada Eboue, 70. dakikada Sneijder ve 72. dakikada Dorgba'nın golleriyle bir anda skoru 3-1'e getirdi.
Tur için ümitlenen "Cim Bom", tüm baskısına rağmen yeniden gol üretemedi ve Cristiano Ronaldo'nun 90 2. dakikadaki golüyle müsabaka 3-2 sona erdi.

-Türk Telekom Arena'da 2. Avrupa galibiyeti

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar yükselerek önemli bir başarı elde eden Galatasaray, Real Madrid'i 3-2 yendi ve kendi seyircisi önünde ikinci kez kazanmış oldu.
Türk Telekom Arena'da Avrupa'da 5 maç oynayan sarı-kırmızılı ekip, bu müsabakalarda 2 kez galip geldi, 2 kez mağlup oldu ve 1 kez de eşitliği bozamadı.

-İlk goller Ronaldo'dan

Galatasaray, çeyrek finaldeki Real Madrid eşleşmesinde her iki maçta da ilk golleri Cristiano Ronaldo'nun ayağından ağlarında gördü.
Santiago Bernabeu Stadı'nda 9. dakikada Real Madrid'i 1-0 öne geçiren Portekizli golcü, Türk Telekom Arena'da ise 8. dakikada yine maçın ilk golüne imza attı. Ronaldo, 90 2. dakikada bir kez daha ağları havalandırarak iki maçta Galatasaray'a 3 gol kaydetmiş oldu.
Cristiano Ronaldo, UEFA Şampiyonlar Ligi gol krallığı yarışında 11 golle zirvede yer aldı.

-İspanyol takımlarına karşı 12 maç sonra kazandı

İspanyol takımlarıyla oynadığı son 12 müsabakada galibiyet elde edemeyen Galatasaray, Real Madrid karşısında şeytanın bacağını kırdı.
İspanyol rakiplerine karşı son galibiyetini 2000-2001 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında İstanbul'da 3-2'lik skorla yine Real Madrid'e karşı elde eden sarı-kırmızılılar, bu müsabakanın ardından yaptığı 12 maçta 8 yenilgi ve 4 beraberlik yaşamıştı.

-Galatasaray, 3 ve üzeri fark yediği 7'nci eşleşmede, 6'ncı kez elendi

Galatasaray, Avrupa kupaları tarihinde elemeli turlarda ilk maçını 3 ve üzeri farklı kaybettiği 7'nci eşleşmede, 6'ncı kez elenmekten kurtulamadı.
Daha önce elemeli turlarda ilk maçını 3 ve üzeri farkla kaybettiği 6 eşleşmenin yalnızca 1'inde tur atlayabilen "Cim Bom", 1988-89 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası 2. turunda eşleştiği Neuchatel Xamax'la deplasmanda yaptığı ilk karşılaşmayı 3-0 yitirmesinin ardından, İstanbul'daki maçı 5-0 kazanarak tarihi bir zafere imza atmıştı.
Sarı-kırmızılı ekibin 3 ve üzeri farklı ilk maç mağlubiyetleri ve rövanş sonuçları şöyle:

Sezon Rakip Organizasyon Tur Skorlar
-----------------------------------------------------------------------
1965-66 Sion Kupa Galipleri Kupası 1. Tur 1-5 (D) / 2-1
1966-67 Rapid Wien Kupa Galipleri Kupası 1. Tur 0-4 (D) / 3-5
1976-77 Anderlecht Kupa Galipleri Kupası 2. Tur 1-5 (D) / 1-5
1987-88 PSV Eindhoven Şamp. Kulüpler Kupası 1. Tur 0-3 (D) / 2-0
1988-89 Neuchatel Xamax Şamp. Kulüpler Kupası 2. Tur 0-3 (D) / 5-0
Steaua Bükreş Şamp. Kulüpler Kupası Yarı F. 0-4 (D) / 1-1
2012-13 Real Madrid Şampiyonlar Ligi Çeyrek F. 0-3 (D) / 3-2
Not: Tabloda ilk takım Galatasaray olarak alınmıştır.

-Essien ve Eboue maçı tamamlayamadı

Real Madrid'in Ganalı oyuncusu Michael Essien, Galatasaray'da ise Emmanuel Eboue sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldılar.
Maçın 30. dakikasında sakatlanarak karşılaşmaya devam edemeyen Essien, yerini Arbeloa'ya bıraktı. 80. dakikada ise yine sakatlığı nedeniyle Eboue maçtan çıktı ve yerine Elmander girdi.

-Arbeloa 1 dakika içinde oyundan atıldı

Maçın 30. dakikasında sakatlanan Essien'in yerine oyuna giren Arbeloa, ikinci yarıda peş peşe gördüğü sarı kartlarla oyundan atıldı.
Mücadelenin 89. dakikasında Fransız hakem Stephane Lannoy'dan sarı gören Arbeloa, 1 dakika sonra ikinci sarı kartını alarak kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

-Galibiyet taraftarları mutlu etti

Galatasaraylı taraftarlar, yarı final bileti Real Madrid'e kaptırılmasına karşın elde edilen galibiyet nedeniyle stattan mutlu ayrıldı.
Maçın sonlarında tribüne, "Şampiyonluk şarkısı böyle yarım kalmayacak. O kupa bir gün ellerinizde kalkacak'' pankartı açan taraftarlar, takımlarını karşılaşmanın sonunda alkışlarla soyunma odasına uğurladı.

AA