Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:56'da güncellendi)

Avrupa hisseleri son 1 ayın en sert yükselişini kaydederek Stoxx Europe 600 Endeksi'ni Ocak ayından bu yana en uzun kazanç periyoduna doğru sürüklerken, bankaların yaşadığı artışlar ve Çin'den gelen beklenenden iyi ithalat verileri hisselere destek oldu.

Fransa'nın en büyük bankası BNP Paribas SA ve İspanya'nın en büyük bankası Banco Santander SA, Avrupa bankalar endeksindeki artışa öncülük yaptılar. Almanya'nın en büyük güneş enerjisi şirketi SMA Solar Technology AG ve Wacker Chemie AG en az yüzde 5.7 ilerledi. Gerresheimer AG ise 1. çeyrek kârının beklentileri aştığını açıklamasıyla beraber yüzde 2.7 yükseldi.

Stoxx 600 Endeksi Londra saatiyle 16:30'da yüzde 1.8 yükselerek 293.29 puandan kapandı ve 5 Mart'tan bu yana en büyük yükselişini gerçekleştirdi. Endeks bu yıl genelinde ise şu ana kadar yüzde 4.9 yukarıda seyrediyor. Öte yandan bugün yükselen ABD hisseleri de Standard & Poor's 500 Endeksi'ni gün içi rekor seviyesinin üzerine çıkardı.

Zürih'te RobecoSAM AG portföy yöneticisi Kai Fachinger, "Çin'den olumlu veri akışı yatırımcıların risk iştahını artırdı," dedi ve "Çin'de ekonomi lokomotifinin güçlenmekte olduğu yolunda piyasa katılımcıları arasında bir umut görüyoruz. Ancak Kıbrıs ve İtalya ile ilgili Euro Bölgesi'nde son dönemdeki endişeler halen yatırımcıların akıllarının bir kenarında. Önümüzdeki haftalarda dikkatler, özellikle şirket görünümlerindeki potansiyel revizyonlarla birlikte, yeni bilanço sezonunda olacak" şeklinde görüş bildirdi.

(18:56'da güncellendi)