Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bazı üyeleri, ABD merkez bankasının, tahvil alım programının bu yılın ilerleyen dönemimde daraltmayı ve yıl sonunda da durdurmayı düşünmesi gerektiğini kaydetti.

Bugün Washington'da açıklanan FOMC'un 19-20 Mart tarihli toplantı tutanaklarında, "Üyeler, istihdam piyasası koşulları, algılandığı üzere, iyileşmekte ise, tahvil alımlarının yılın ilerleyen döneminde yavaşlatılması ve yıl sonunda durdurulmasının muhtemelen uygun olacağını düşündü" denildi.

ABD merkez bankası Federal Reserve (Fed), 19-20 Mart'taki toplantısının tutanaklarını, dün öğleden sonra bazı kişilere yanlışlıkla yollamasının ardından, önceden planlanan zamandan önce açıkladığını duyurdu.

Fed, açıklamasında, "Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 19-20 Mart'taki toplantısının tutanakları bugün erken açıklandı," dedi ve "Bunun nedeni, bir listede adı bulunanların normalde olağan açıklamadan kısa bir süre önce e-posta yoluyla elde ettikleri tutanakların, bu kişlere yanlışlıkla erken gönderilmesidir. Temel olarak Kongre görevlileri ve ticaret örgütlerinin çalışanlarından oluşan dağıtım listesindeki kişiler, tutanakları Salı günü 14:00'ten (TSİ 19:00) kısa bir süre sonra elde etti." şeklinde açıklamada bulundu.

Tunaklar bu nedenle, planlanan saati olan bugün TSİ 21:00 yerine TSİ 16:00'da açıklandı.