Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:40'ta güncellendi)

Hisse senetleri, ABD'de perakende satışların Mart ayında beklenmedik bir şekilde düşmesinin ardından, dört yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesinden gevşerken, ABD hisse senedi gösterge endeksleri rekor seviyelerden düştü. Emtia grubu düşüşünü üçüncü güne taşırken, ABD Hazine tahvilleri değer kazandı.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi New York saati ile 09:30'da yüzde 0.4 aşağıda seyrederken, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.3 geriledi. Gelişen piyasa teknoloji hisseleri, Hintli yazılım şirketi Infosys Ltd.'nin satış tahmininin beklenenin altında kalması sonrası Ağustos ayından bu yana en hızlı düşüşünü gösterdi. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi beş baz puan düşerek yüzde 1.74'e geriledi. 24 emtiayı içeren S&P GSCI Endeksi yüzde 1.4 düşerken, petrol New York'ta yüzde 2'nin üzerinde kaybetti. 17 Avrupa ülkesinin ortak para birimi, yen karşısında yüzde 0.8 düşerek 129.60 ve dolar karşısında yüzde 0.2 kayıpla 1.3080 seviyelerine indi.  

ABD'de perakende satışlar Mart ayında son dokuz ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Avrupa hisse senetleri ve euro, Euro Bölgesi maliye bakanlarının Dublin'de biraraya gelmeye hazırlanmaları ile birlikte değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi, Fed'in daha önce benzeri görülmemiş tahvil alımlarının ve üç yıl ard arda gelen kar artışlarının etkisi ile, Mart 2009'da gördüğü 12 yılın en düşük seviyesinden iki katın üzerinde bir yükseliş gerçekleştirdi.

Haziran ayından bu yana en hızlısı olan yüzde 0.4'lük düşüş, Şubat ayındaki yüzde 1'lik yükselişin ardından geldi. Bloomberg News'un anketine katılan 85 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin değişiklik göstermemesi bekleniyordu.  Mağaza zincirleri ve elektronik perakendecileri, en zayıf performansı gösteren gruplar oldu.

(16:40'ta güncellendi)