Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Infosys's Ltd.'ın satış tahminlerinin beklentilerin altında kalması ve analistlerin Güney Koreli otomobil üreticileri ve gemi inşaatçıları için zayıf kazanç öngörmesi üzerine gelişen piyasalar endeksi 4 gündür ilk kez düştü.

Hindistan'ın en büyük ikinci yazılım ihracatçısı Infosys son 10 yılın en sert düşüşünü kaydetti. Samsung Heavy Industries Co., Hyundai Securities Co.'nun Güney Koreli gemi inşaatçılarının kazançlarında kısa zamanda toparlanma öngörmemesinin ardından yüzde 6.1 değer kaybetti. Hyundai Mobis Co., kazançların beklentinin altında kalacağı endişesiyle Ocak 2012'den bu yana en sert düşüşüne işaret etti. Lenovo Group Ltd., Citigroup Inc.'in şirketin kredi notunu düşürmesinin ardından 5 ayın en düşüğüne geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yzüde 0.6 kayıpla 1,023.48 puana gerileyerek bu haftaki kazançlarını yüzde 1.5'e indirdi. Infosys yıllık satışlarının analistlerin beklentisinin altında olacağını tahmin etti. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde yer alan ve 1 Nisan'dan bu yana bilanço rakamlarını şirketlerin yüzde 62'si beklentinin altında kazanç rapor etti.

Gelişen piyasalardaki şirketlerin kazançlarında aksama olabileceğini söyleyen Daiwa Asset Management India Pvt.'nin yatırım genel müdürü Neelekantan Sethuram Iyer, küresel anlamda birçok şüphelerin olduğuna dikkat çekti.

Hindistan'ın S&P BSE Sensex Endeksi yüzde 1.4 kaybederken, endeksin işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 23 altında kaldı. Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 1.4 düşerek 3 gündür devam eden kazançlarını sonlandırdı. Tayvan'ın Taiex Endeksi yüzde 0.5 düştü. Filipin Borsası yüzde 0.6 kazançla rekor kapanışa yöneldi.