Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Galatasaray, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan (PFDK) bu sezon aldığı ağır cezalarla dikkati çekti.

TFF Süper Kupa maçı ve Spor Toto Süper Lig'de yapılan karşılaşmalardaki disiplin ihlalleri nedeniyle sarı-kırmızılı ekipte teknik heyet ile futbolculardan 7 kişiye PFDK tarafından toplam 34 müsabakadan men cezası uygulandı.

Sezona Fenerbahçe ile yapılan TFF Süper Kupa karşılaşmasıyla başlayan Galatasaray'da, bu maçın hakemi Cüneyt Çakır'a fiziki müdahalede bulunan futbolcu Engin Baytar'a 11 maçlık tarihi ceza verildi. Galatasaray, ilk yarıda taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle aldığı para cezaları dışında ciddi bir yaptırımla karşılaşmadı.

-İkinci yarıda cezalar peş peşe geldi

Ligin ilk yarısında Engin Baytar dışında disiplin cezası alan futbolcusu olmayan "Aslan", ikinci yarının başlamasıyla yeni cezalarla karşı karşıya kaldı. İkinci yarıda Türk Telekom Arena'da yapılan Beşiktaş derbisinde rakip futbolcu Oğuzhan Özyakup'a tükürdüğü gerekçesiyle direkt kırmızı kartla oyundan atılan Brezilyalı oyuncu Felipe Melo'ya, PFDK tarafından 4 maç ceza kesildi.

Teknik direktör Fatih Terim ve antrenör Hasan Şaş'ın hakem Serkan Çınar tarafından Türk Telekom Arena'da tribüne gönderildiği Orduspor maçı sonrası Terim'e 3, Şaş'a ise 1 maç men cezası geldi.
Sarı-kırmızılı takımda savunma oyuncusu Gökhan Zan, Türk Telekom Arena'daki Gençlerbirliği maçında rakip oyuncuya yönelik şiddetli hareketi gerekçesiyle kırmızı kartla oyun dışı kalırken, PFDK bu futbolcuya 2 resmi müsabakadan men cezası uyguladı.

-Mersin İdmanyurdu maçı teknik heyeti vurdu

Galatasaray'ın ligde son oynadığı Mersin İdmanyurdu maçında hakem Süleyman Abay'la girilen tartışmalar, teknik heyete pahalıya mal oldu.
Teknik direktör Fatih Terim ile yardımcıları Hasan Şaş ve Ümit Davala'nın hakem Abay tarafından tribüne gönderilmesi sonrası PFDK, Fatih Terim'e 7 maç ceza keserken, geride kalan sezonda ertelenen 2 maçlık cezanın da eklenmesiyle tecrübeli teknik adamın cezası 9 maça çıktı.
PFDK, Mersin İdmanyurdu maçında tribüne gönderilen teknik heyetteki diğer isimlerden Hasan Şaş'a 2, Ümit Davala'ya ise 1 maç soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı koydu. Yine bu maçın ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle de sarı-kırmızılı futbolcu Sabri Sarıoğlu'na 1 maç ceza verildi.

Galatasaray'da teknik heyet ve futbolcuların ligin ikinci yarısında ceza almalarına neden olan disiplin ihlallerinin yaşandığı tüm maçların Türk Telekom Arena'da oynanması dikkati çekti.

-Başkan Aysal da ceza aldı

Sarı-kırmızılı takımda kulüp başkanı Ünal Aysal da PFDK'dan ceza almaktan kurtulamadı. Aysal, Fenerbahçeli futbolcu Meireles'e verilen cezada Tahkim Kurulu'nca indirime gidilmesi sonrası kulüp internet sitesinde yer alan açıklamaları nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti cezasına çarptırıldı.

AA