Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, perakende satışların Mart ayında beklenmedik bir şekilde düşmesi ve tüketici endeksi verisindeki gerilemenin ardından değer kaybetti ve bu hareket sonucu, gösterge endeks Standard & Poor's 500 (S&P 500) rekor seviyeden geriledi.

JPMorgan Chase & Co. ve Wells Fargo & Co., karlarını açıklamalarının ardından en az yüzde 0.3 gevşedi. Harris Corp., gelir tahmininin analistlerin projeksiyonlarının altında kalmasının ardından yüzde 6 değer kaybetti. J.B. Hunt Transport Services Inc., ilk çeyrek karının beklenenin altında kalması sonucu yüzde 1.7 kaybetti. Dünyanın en büyük online üye video hizmeti şirketi Netflix Inc., izlemenin son üç ayda 4 milyon saati geçtiğini açıklamasının etkisi ile yüzde 1.2 sıçradı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.5 düşerek, New York saati ile 10:08'de 1,586.15 puana geriledi. Dow Jones Endeksi 35.75 puan ya da yüzde 0.2 gerileyerek 14,829.39 puana indi. Gösterge endeksler dün, perakende satışların beklenenden fazla artması ve işsizlik başvurularının beklenenin ötesinde düşmesinin ardından rekor seviyelere çıkmıştı. S&P 500 hisselerindeki toplam işlem, bu rapor yazıldığı sırada, son 30 günün ortalaması yakınlarındaydı.

Wyomissing, Pennsylvania'da National Penn Investors Trust Co.'dan Terry L. Morris, "Bu piyasanın biraz fazla yükseldiğini görmekteyiz," dedi ve "Çok sayıda yatırımcı bu noktada temkinli ve herhangi bir yavaşlama işaretinde satış yapmak için aceleci" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'de perakende satışlardaki Haziran ayından bu yana en hızlısı olan yüzde 0.4'lük düşüş, Şubat ayındaki yüzde 1'lik yükselişin ardından geldi. Bloomberg News'un anketine katılan 85 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin değişiklik göstermemesi bekleniyordu.  Mağaza zincirleri ve elektronik perakendecileri, en zayıf performansı gösteren gruplar oldu.