Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Geçen hafta ayı piyasasına giren altın, Barclays Plc'nin teknik analizine göre, 1,400 dolar civarındaki düşen kanalın tabanında destek bulabilir.

Barclays'ın Asya Pasifik şef teknik stratejisti Dhiren Sarin, "Piyasa birkaç yılın bant tabanını aşağı yönde kırdı ve bu hareket, aşağı yönde baskının süreceğini işaret ediyor," dedi. Sarin, daha önceki desteğin, 200 haftalığın da aralarında bulunduğu hareketli ortalamaların çakıştığı bölge olan 1,420 dolar ile 1,435 dolar arasında olduğunu ve 1,400 dolarda da destek bulunduğunu sözlerine ekledi.

Teknik analizde düşen kanal, bir varlık fiyatının ya da endeks değerinin, belli bir dönemde, daha düşük seviyelerde zirve ve taban oluşturmasından meydana geliyor e destek seviyesi ise, alım emirlerinin yoğunlaştığı bölgelere deniyor.

Altın, yatırımcıların, ekonomik toparlanma ile birlikte altın varlıklarından çıkmasından dolayı, geçen hafta ayı piyasasına girdi. Goldman Sachs Group Inc., 10 Nisan'daki raporunda, altının fiyat çevrimindeki dönüşün hız kazanmakta olduğuna dikkat çekerek, yatırımcılara "sat" tavsiyesinde bulundu.

Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, ons başına 1,422.20 dolara kadar inerek Nisan 2011'den bu yana en düşük seviyesini gördü. Örtük volatilite olarak da adlandırılan, bir ay içinde vadesi dolacak para opsiyonları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bugün yüzde 21.61'ye çıktı. Bu rakam 12 Nisan'da yüzde 17.3 ve 11 Nisan'da yüzde 13 seviyelerindeydi.

Sarin, "Volatilite arttı," dedi ve "Hareketlerin düzensiz olmasını bekliyoruz, ancak önümüzdeki seanslarda rallilerde satış yapma niyetindeyiz" değerlendirmesinde bulundu.