Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Sri Lanka merkez bankası Nivard Cabraal, altının son 30 yılın en sert düşüşünü yaşamasının ardından merkez bankalarının altın rezervlerini artırmak için bir fırsat yakaladığını belirtti.

Cabraal, kendi ülkesinin de "oldukça ciddi bir şekilde" daha fazla altın alım opsiyonunu değerlendirdiğini belirtti. "Genel olarak bakıldığında altın fiyatlarının aşağı doğru inmesi küresel merkez bankalarına altın varlıklarını artırmaları için bir fırsat sunuyor" diyen Cabraal, "Şu anda var olan varlıklarımızı tutarken bunların üzerine biraz daha ekleyebilme fırsatı enteresan olur" açıklamasını yaptı.

Çin'de yavaşlayan ekonomik büyüme, Goldman Sachs Group tarafından altının "satılması" yönünde yapılan tavsiye ve ABD'de merkez bankası Fed'in varlık alımını yavaşlatacağı söylentileri altının düşüşüne katkıda bulundu. Üst üste 12 yıl değer kazanan altın Aralık ayından bu yana toplam yüzde 19 değer kaybederken, dün ise yüzde 9.1 düşerek 1983 yılından bu yana en büyük kaybı yaşadı.

Kore merkez bankası Bank of Korea bugün yaptığı bir açıklamada kısa vadedeki fiyat değişikliklerinin "göz ardı edilemez bir risk" olduğunu belirtti ve altın varlıklarının uzun vadeli varlık çeşitliliğinin bir parçası olmasından dolayı fiyatlardaki düşüşün "büyük bir endişe" olmadığını belirtti.