Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser, Fed teşviklerinin sonuna yaklaşıldığında bankanın bilançosunu düşürebilmek adına elde bulunan tahvillerin satılmasının gerektiğini ve ana politika aracı olarak federal fon oranlarına dönülmesi gerektiğini dile getirdi.

Bugün Pekin'de gerçekleştirdiği bir konuşmada Plosser, "Bu noktada tahvil satışlarına girmeyeceğimizi çok rahatlıkla söyleyemem. Federal fon oranının ana politika enstrümanımız olduğu bir işleme çerçevesine dönmemiz ve bilançomuzu da buna paralel olarak daraltmamız lazım.

Fed Başkanı Ben S. Bernanke, Şubat ayında Kongre'de gerçekleştirdiği konuşmasında Fed'in çıkış stratejisini gözden geçireceğini ve bilançosunda bulunan tahvilleri vadeleri dolana kadar ellerinde tutabileceğini söylemişti. Fed aylık 85 milyar dolarlık hazine tahvili ve mortgage destekli tahvil almaya devam ediyor.

Plosser konuşmasında 2011 yılında Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tarafından başlatılan parasal teşvik önlemlerini geri çekmeyi desteklediğini belirtti.

Parasal genişlemeyi azaltmadan önce Fed'in borçlanma oranlarını artırarak kriz öncesi seviyelere getirmesi gerektiğini söyleyen Plosser, daha fazla esneklik kazanbilme adına Fed'in uzun vadeli varlıklarını kısa vadeli varlıklarla takas edebileceğini dile getirdi.