Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:52'de güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, emtia üreticilerinin gösterge endeksinin son 18 ayın en düşük seviyesine inmesi ile birlikte, düşüşünü dördüncü güne taşıdı ve son üç ayın en uzun süreli düşüş dönemini gerçekleştirdi. Stoxx 600 Endeksi üst üste 4. gün düştü.

Dünyanın en büyük madencilik şirketi BHP Billiton Ltd., Avustralya'daki madenlerini genişletmesi ile birlikte, üçüncü çeyrek demir cevheri üretiminin beklenenden az artış gösterdiğini kaydetmesinin ardından 9 ayın en zayıf seviyesine geriledi. Tesco Plc, son 20 yılda ilk kez yıllık karının düştüğünü açıklaması ve ABD'den çıkacağını duyurmasının ardından yüzde 4.1 geriledi. ASML Holding NV, ilk çeyrek satışlarının analistlerin tahminlerini aşması ve hisse geri alım programı açıklamasının etkisi ile yüzde 2.7 yükseldi.

Stoxx Europe 600 yüzde 1.5 düşerek, Londra saati ile 16:30'da 283.82 puana geriledi. Avrupa hisse senetlerinin gösterge endeksi, kayıplarının bir kısmını geri almadan önce, 15 dakika içinde yüzde 1.4 düştü. Yaklaşık 14,000 DAX Endeksi Haziran vadeli kontratı saat 09:50 civarlarında 5 dakikalık bir periyod içerisinde el değiştirdi.

Cenevre, İsviçre merkezli Mirabaud Securities LLP başkan yardımcısı John Plassard, "Yatırımcılar Almanya ekonomisinin artık eskisi kadar sağlam olmadığı yönünde endişeliler ve Almanya'nın notunun indirileceği söylentileri piyasaya biraz daha korku yayıyor" yorumunu yaptı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, ABD'li kanun koyucuların bütçe konusunda uzlaşmaya varmaları ve merkez bankalarının teşvikleri devam ettirmeleriyle birlikte, bu yıl halen yüzde 1.4 yükselmiş durumda.
(18:52'de güncellendi)