Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Spor Toto Süper Lig'de 29 maçta 49 puanla 3'üncü sırada yer alan Beşiktaş, sezonun ilk yarısındaki 12 maçlık performansını ikinci devrede de göstererek, adeta yerinde saydı.

Süper Lig'in ilk yarısındaki 12 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 yenilgi alan siyah-beyazlı takım, ikinci yarıdaki 12 karşılaşmada da aynı performansı gösterdi. ''Kara Kartallar''ın böylece ikinci yarının 12 maçlık bölümünde performansında değişiklik olmadı.

Sezona "Feda" sloganıyla başlayan ve ilk yarıda ortaya koyduğu performansla taraftarlarını umutlandıran Beşiktaş, ilk bölümdeki performansının üstüne çıkma başarısı gösteremeyince taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Siyah-beyazlı ekip, ilk yarıdaki 12 mücadelede olduğu gibi ikinci yarıdaki 12 karşılaşmalık periyotta da 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.

-Aldığı puan değişmedi

Beşiktaş'ın ikinci yarıdaki 12 maçlık bölümde de aldığı puan değişmedi.
İlk yarıdaki 12 mücadelede 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 yenilgi sonrası 19 puan toplayan siyah-beyazlı ekip, ikinci devrede de aynı dönemde 5 kez kazandı, 4 kez berabere kaldı, 3 kez de yenilerek yine 19 puan elde edebildi.

-Galatasaray ve Fenerbahçe gibi performansını artıramadı

Süper Lig'in ikinci yarısında Galatasaray ve Fenerbahçe'nin performanslarını artırdığı dönemde Beşiktaş yerinde sayınca zirve yarışından uzaklaştı.
Sezonun ilk 12 maçlık bölümünde 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 22 puan toplayan Galatasaray, ikinci yarının aynı döneminde 8 maçtan galibiyetle ayrıldı. Bu periyottaki 2 maçta berabere kalan, 2 kez de yenilen sarı-kırmızılı ekip, 26 puan elde ederek liderliğini korudu.
Zirve yarışında iddialı diğer takım Fenerbahçe de ikinci yarıda performansını artıran ekiplerden biri oldu. İlk yarının 12 maçında 5 galibiyet, 5 beraberlik ile 2 yenilgi alan ve bu sürede 20 puan toplayan sarı-lacivertli ekip, ikinci yarıdaki karşılaşmalarda ise 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgiyle 28 puana ulaştı.
Galatasaray'ın 4 puan, Fenerbahçe'nin de 8 puan fazla topladığı sürede Beşiktaş, performansının üstüne koyamayınca, zirve yarışındaki rakiplerinin puan farkını açmasına engel olamadı.

-Beşiktaş'ın ikinci yarıdaki 12 maçı

Beşiktaş'ın sezonun ikinci yarısında Süper Lig'de yaptığı 12 maçın sonuçları şöyle:
Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 2-2
Galatasaray-Beşiktaş.....................: 2-1
Beşiktaş-Kardemir Karabükspor............: 2-2
Sanica Boru Elazığspor-Beşiktaş..........: 1-3
Beşiktaş-Gaziantepspor...................: 1-1
Sivasspor-Beşiktaş.......................: 0-1
Beşiktaş-Fenerbahçe......................: 3-2
Trabzonspor-Beşiktaş.....................: 0-0
Beşiktaş-Kasımpaşa.......................: 1-3
Mersin İdmanyurdu-Beşiktaş...............: 1-2
Bursaspor-Beşiktaş.......................: 3-0
Beşiktaş-Medical Park Antalyaspor........: 1-0

AA