Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tahvil fonu devi Pimco'nun kurucusu ve yatırım genel müdürü Bill Gross, Ocak'ta altının 2013'te ilk yatırım tercihi olacağını söylemiş olduğundan "utanıyor" olabilir.

Barron's YUvarlak Masa toplantısında ortaya koyduğu öngörülerin hatalı olduğunu kabullenen Gross, altının geçtiğimiz günlerde sert düşüş kaydetmesinin ardından Pazartesi günü Twitter sayfasından, "Tamam, Barron's toplantısında hata yaptım. Ama yine de bu seviyeden altın alacağım" dedi.

Barron's Yuvarlak Masa toplantısında Ocak'ta altına yatırım yapacağını söyleyen Gross, enflasyon beklentileri yüzde 3 ya da üzerine çıkmadıkça altın fiyatlarının değişmeyeceğini savunarak, "Başka şeyler de bir şey kazanmıyor zaten" demişti.

Gross Ocak'ta yatırımcıların sunî fiyatlara sahip olan finansal varlıklar ya da petrol ve altın gibi gerçek varlıklar arasında bir tercih yapabileceğini söyleyerek, "Gerçekten güvende olmak istiyorlarsa nakit de olur. Finansal piyasalardaki gerçek risk, yatırımcıların marjlardaki eğilimlerinin reel varlıklarda ya da yastıklarının altında olmasında" ifadelerini kullanmıştı.