Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiliz yasakoyucular, Temmuz'da İngiltere Merkez Bankası'nın başkanlığına gelmeye hazırlanan Mark Carney'nin merkez bankası ve temel kararları mutabakata bağlama önerisinin "ciddi bir gelişme" olduğunu söyledi.

İngiltere Merkez Bankası'nı denetleyen Parlamento Hazine Komitesi, "Bu çabaların, bankanın mevcut hiyerarşik karar süreçlerini ve kültüründe anlamlı değişiklikler yapmayı başarması oldukça ciddi bir gelişme olacak" açıklamasında bulundu.

Şu anda Kanada Merkez Bankası Başkanı olacak olan 1 Temmuz'da Mervyn King'in yerine İngiltere Merkez Bankası Başkanlığı'na oturacak olan Carney, para politikası olduğu kadar, sırtına yeni finansal sorumlulukların da bindiği bir kuruluşu devralacak. King bu zamana kadar bankada çok fazla "güce sahip" olmakla eleştirilmişti.

Komite aynı zamanda BOE'nin yeni İhtiyati Düzenleme Otoritesi'nin bankacılıkta rekabeti destekleyici, ikincil bir hedefinin olması gerektiğini de not düştü. İhtiyati zorunlulukların, piyasaya girişin önünde engel oluşturabileceği endişelerine dikkat çeken komite, Carney'nin yasamalardaki mevcut dengelerin yeterli olduğu görüşüne katılmadığını ifade etti.