Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri Çin hisselerinin ekonomik büyümeye hükümetten destek geleceği beklentisiyle ralliye geçmesi üzerine Ocak ayından bu yana en büyük günlük kazancı kaydetti.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. çeyrek dönemlik satışlarının rekor kıracağı tahminleriyle Taipei işlemlerinde yüzde 6.6 değer kazandı. Çin yuanı merkez bankasının işlem bandını genişletebileceği sinyalleriyle 6 ayın en büyük sıçramasını gerçekleştirdi. Altın üreticileri Güney Afrika'da kazanç kaydetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1.4 yükselerek New York'ta 1,011.17 puana ulaştı ve haftalık kaybını yüzde 0.8'e indirdi. Yılın ilk 3 ayında beklenmedik bir şekilde yavaşlayan Çin ekonomisinin 2. ve 3. çeyrekte tekrardan sıçramaya geçmesi bekleniyor.

Alabama'da bulunan BB&T Wealth Management portföy yöneticisi Walter Hellwig, "Çin'deki büyüme herkesin düşündüğü kadar kötü olmayabilir. Emtianın da biraz yükseldiğini gördük" ifadelerini kullandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde işlem gören 10 gruptan 9'u yükselirken, teknoloji ve finans hisseleri yükselişe öncülük etti. Gelişen piyasalar endeksi bu yıl yüzde 4.2 kayıp yaşadı.