Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Borsa İstanbul'da işlem gören Galatasaray Spotif AŞ hisseleri şampiyonluk yarışında olduğu Fenerbahçe ile puan farkının 7'ye çıkmasınının ardından haftaya yüzde 7 yükselişle başladı.

Galatasaray hafta sonu Sanica Boru Elazığspor'u yenerek aldığı 3 puanın ardından ligde 2. sırada bulunan Fenerbahçe'nin de Gençlerbirliği'ne mağlup olması ile puan farkını 7'ye çıkardı. Cuma gününü 40,60 liradan tamamlayan Galatasaray hisseleri puan farkının 7'ye çıkarmasının ardından bugün açılışta yüzde 7,65 oranında yükselişle 43,60 lirayı gördü.

Gördüğü en yüksek 43,60 liradan gelen kar satışlarla bu dakikalarda 43,00 lira seviyelerinde dengelenen Galatasaray'ın piyasa değeri de 600 milyon liraya yaklaştı. Galatasaray'ın piyasa değeri cuma günü kapanışında 565 milyon lira seviyesindeydi.

Haftayı 3 puan kaybederek tamamlayan Fenerbahçe hisseleri ise Borsanın açılışıyla birlikte yaklaşık yüzde 5 oranında değer kaybıyla 39,00 liraya kadar geriledi ve bu dakikalarda 39,50 lira seviyelerinde dengelendi.

Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe Futbol AŞ'nin toplam piyasa değeri bugünkü düşüşün ardından 990 milyon liraya geriledi. Fenerbahçe'nin piyasa değeri cuma günü kapanışı itibariyle 1 milyar liranın üzerindeydi.

Spor Toto Süper Lig'de 30. haftanın açılış maçında Sanica Boru Elazığspor'u 3-1 mağlup eden lider Galatasaray, galibiyet serisini sürdürerek puanı 62'ye çıkarırken, Fenerbahçe ise dün oynanan maçta Gençlerbirliği'ne 2-0 yenilerek 55 puanda kaldı.

AA