Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri geçtiğimiz hafta son 5 ayın en sert haftalık düşüşünü yaşamasının ardından bugün açıklanan 2. el konut satış verilerinde görülen beklenmedik gerilemeyle beraber yönünü tekrar aşağı çevirdi.

Caterpillar Inc. 2013 yılı beklentilerini kesmesinin ardından kazançlar ve kayıplar arasında dalgalanma yaşadı. Halliburton Co., analistlerin beklentilerini aşan birinci çeyrek kâr verileriyle beraber yüzde 2.6'lık bir sıçrama gerçekleştirdi. Eldorado Gold Corp. altın fiyatlarının yükselmesi üzerine yüzde 4 değer kazandı. Power-One Inc., ABB Ltd.'nin şirketi 1 milyar dolara satın almak için anlaşmaya varmasının ardından yüzde 56 yükseldi.

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 10:10 itibariyle yüzde 0.3 kayıpla 1,551.14 puana indi. Endeks geçtiğimiz hafta yüzde 2.1 düşerek Kasım ayından bu yana en büyük kaybını yaşamıştı. Dow Jones hisseleri ise 51.91 puanlık düşüşle beraber 14,495.60 puan oldu. S&P 500'de işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 9.2 üzerinde gerçekleşti.

Philadelphia Trust Co. şef yatırım yetkilisi Richard Sichel, "Kâr sezonunun ortasındayız ve bu önemli etkenlerden birisi olmaya devam ediyor. Yönetim takımlarının ne dediklerini duymamız lazım, büyüme konusunda ne kadar iyimser veya kötümser olduklarını bilmemiz önemli" yorumunu yaptı.

İkinci el konut satışları yüzde 0.6 düşerek yıllık 4.92 milyona indi. Bloomberg anketine katılan 75 ekonomistin tahmin medyanı 5 milyona bir yükseliş olacağı yönünde gerçekleşti.