Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, ulusal bağımsızlığın sembolü ve dünya çocuklarına armağan edilen tek ulusal bayramı, bugünün Atatürk'ün geleceğin teminatı gördüğü çocuklara güveninin de önemli bir göstergesi olduğunu belirtti. 

Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bugünün önemine değindi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışını kutlu gün olarak nitelendiren Çelik, mesajında şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve topyekun bir halkın mücadelesi ile kazanılan Kurtuluş Savaşı'nı hukuki bir zemine oturtmak isteyen düşüncenin sonucu Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı kutlu gündür 23 Nisan. Meclisi Mebusan'ın işgal güçleri tarafından kapatılmasından sonra İstanbul'dan ümidi kesen halkın yeni umut kaynağı olan meclisin açılmasıyla zorluk ve yokluk içindeki Anadolu'nun bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiği bugün Atatürk tarafından, çok sevdiği çocuklara armağan edilmiştir.

Ulusal bağımsızlığımızın sembolü ve dünya çocuklarına armağan edilen tek ulusal bayram olan bugün, Atatürk'ün geleceğimizin teminatı olarak gördüğü çocuklara güveninin de önemli bir göstergesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadeleye destek veren tüm çalışma arkadaşlarını ve toplumun her ferdini bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve tüm milletimizin bayramını en içten duygularla kutluyorum."