Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri Çin tarafından açıklanan imalat verilerinin ekonomistlerin beklentilerinden az çıkmasıyla düşerken, bölgesel gösterge endeksi 3 günün ilk düşüşüne doğru ilerledi.

Ülkenin en büyük 3. bankası Agricultural Bank of China Ltd. yüzde 3.1 geriledi. Elektronik perakendecisi Yamada Denki Co. Tokyo işlemlerinde yüzde 4.8 kayıp yaşadı. Woodside Petroleum Ltd. hissedarlarına nakit para ödeyeceğini açıklamasıyla yüzde 9.7 sıçradı.

MSCI Asya Pasifil Endeksi Tokyo saatiyle 15:17'de yüzde 0.1 gerileyerek 137.29 puan oldu ve yüzde 0.3'e varan kazançlarını silmiş oldu. Yükselen 2 hisse başına 3 hisse kayıp yaşadı. Endeks bu yıl genelinde ise şu ana kadar yüzde 6.2'lik bir ralli yapmış durumda. Bugün açıklanan öncü verilere göre Çin'de imalat beklenenden az genişledi.

Nikko Asset Management Asia Ltd. Ng Soo Nam, "Piyasada biraz aşırı tepki olmuş olabilir. Çin'in yavaşlayan ekonomisine dair çok endişeli değilim. Hükümet, ekonominin istikrarlı bir yolda ilerlemesi için politikalar sunuyor" yorumunu yaptı.