Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro, bölgede imalat üretiminin üst üste 15. ay düştüğünü gösteren veriler üzerine dolar karşısında iki haftanın en zayıf seviyesini gördü.

Euro diğer 16 büyük para biriminin 13'ü karşısında zayıflarken, imalat verileri Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) büyümeyi canlandırmak için faiz oranlarını kesebileceği sinyalini verdi. Öte yandan Çin'de imalatın beklenenden daha yavaş genişlediğini gösteren veriler üzerine dolar ve yen değer kazandı. İsveç kronu işsizliğin Mart ayında beklenmedik bir artış sergilemesiyle beraber ABD doları karşısında 4 ayın en zayıf seviyesine geriledi.

Frankfurt'ta bulunan Commerzbank AG kıdemli Döviz stratejisti Lutz Karpowitz, "Genel görünüm oldukça bulanık. AMB'nin faiz kesmesi ihtimali bugün arttı. Hepsine beraber baktığımızda euro için negatif bir görüntü" yorumunu yaptı.

Euro, yüzde 0.6 değer kaybederek Londra saatiyle 10:02'de 1.2985 dolar oldu. Öte yandan yen karşısında yüzde yüzde 1.2 gerileyen euro 128.16 yeni gördü. Japon para birimi dolar karşısında yüzde 0.5 değer kazandı ve 98.69 yen oldu.

HSBC Holdings Plc ve Markit Economics tarafından açıklanan Çin satın alım yöneticileri endeksi Nisan ayında 50.5 oldu ve Mart ayındaki 51.6 seviyesinin altına indi.