Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri Çin imalat verilerinde beklenenden daha yavaş bir ilerleme olduğunun görülmesinin ardından sakin bir seyir izliyor.

Yum! Brands Inc. piyasa öncesi işlemlerde Bank of America'nın yatırımcılara bugün kazanç verilerini açıklamadan önce hisselerini satması tavsiyesinde bulunmasıyla düştü. Netflix Inc. analistlerin beklediğinden daha fazla üye sayısı kazanmasıyla beraber yüzde 24'lük bir sıçrama gerçekleştirdi.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi Haziran ayı vadelileri New York saatiyle 06:53'te yüzde 0.1'den daha az yükseldi ve 1,556.1 puan oldu. Gösterge endeks geçtiğimiz hafta yüzde 2.1 kayıp yaşayarak 5 ayın en sert düşüşünü gerçekleştirmişti. Dow Jones vadelileri 3 puan yükseldi ve 14,502 puan oldu.

Credit Andorra Asset Management portföy yöneticisi David Macia, "Dünya ekonomisi gözle görülür bir yavaşlama yaşamadığı sürece piyasalardaki herhangi bir duraklama geçici olacaktır ve alım için kullanılmalıdır. Ana hikaye hâlâ merkez bankalarının rekor parasal teşviklerini devam ettiriyor olmaları ve piyasalara rekor likidite enjekte ediyor olmaları" yorumunu yaptı.