Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'da para kaybeden operasyonlarından çıkmak üzere harekete geçen İngiliz Barclays Plc, vergi öncesi kârının yüzde 25 düştüğünü açıkladı. İngiltere'nin ilk bilançosunu açıklayan bankası Barclays beklentileri de tutturamadı.

Bankanın borçlarının değerlemesindeki kayıpları hariç vergi öncesi kârları ilk çeyrekte yıllık bazda 2.4 milyar sterlinden 1.79 milyar sterline geriledi. Bloomberg anketine katılan 8 analist, Barclays'in kârını 2.1 milyar sterlin olarak öngörmüştü.

Barclays'in Yönetim Kurulu Başkanı David Walker ve bankanın Haziran'da 290 milyar sterlin ceza ödemesine neden olan Libor skandalının ardından atanan CEO'su Antony Jenkins, yönetim katlarında kesintiler yaparak maliyeti düşürmeye ve regülatörlerin güvenini geri kazanmaya çalışıyor. Banka, Avrupa'daki şubelerini apaması ve Asya ve Avrupa'daki yatırım bankacılığı pozisyonlarında kesinti yapmasının ardından bugün dönüşüm programı  514 milyar sterlini deftere kaydetti.

Jenkins, açıklamasında hedeflerinin "gidilecek banka" olmak olduğunu söyleyerek, "Kolay bir yol seçmedik ama, doğru olanı bu" dedi.