Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Şanghay Bileşik Endeksi'nin değerlemesinin bu yılın en düşük seviyelerine yaklaşmasıyla Çin Borsası telekomünikasyon ve teknoloji hisselerinin öncülüğünde 3 gündür ilk kez yükseldi.

Chengdu Dr Peng Telecom&Media Group Co., telefon şirketlerinin China Mobile Ltd.'ın 4. nesil ağındaki gelişmelerden yararlanacağı spekülasyonu üzerine kazançlara öncülük etti. Fiberhome Telecommunication Technologies Co., 4. çeyrek kazançlarını açıklamasının öncesinde 26 ayın en büyük sıçramasını kaydetti.Western Mining Co., net gelirinin ikiye katlanması sonrasında 4 ayın en düşüğünden sıçradı.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.3 kazançla 2,212.37 puanan çıktı. Endeks, imalat göstergesinin beklentinin altında kalmasının ardından yüzde 2.6 düştü. Şanghay endeksi, kazançların 12 katından değerlenerek 24 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesine yaklaştı. CSI 300 Endeksi yüzde 1.8 artışla 2,493.22 puana yükseldi.

Hisselerin çok fazla düştüğünü ve yatırımcıların girmek için iyi noktaları beklediğini belirten Hongyuan Securities Co.'nun analistlerinden Tang Yonggang, "Yatırımcılar şu an hisselerin yeterince ucuz olduğunu düşünüyor ve teknik destek de 2,100 puanlarında" dedi.

Şanghay Bileşik Endeksi, yavaş büyümenin kazançları olumsuz etkileyeceği endişesiyle 6 Şubat'taki zirvesinin yüzde 8.9 altında seyrediyor. Sanayi üretimi ve sabit getirili yatırımların Mart'ta tahminlerin altında kalmasıyla Çin ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 7.7 büyüdü. Çin'in öncü PMI Endeksi Nisan'da 51.6 puandan 50.5 puana gerileyerek, 51.5 beklentisinin altında kaldı.