Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:32'de güncellendi)

Apple Inc.'in tedarikçilerinin, iPhone ve iPad satışlarının beklentinin üzerinde gelmesi ve ABD'de yeni konut satışlarındaki büyümenin ihracatçıları desteklemesi üzerine gelişen piyasalar endeksi 1 haftanın zirvesine tırmandı.

Apple tedarikçileri Wintek Corp. ve Innolux corp. Taipei işlemlerinde en az yüzde 3.5'lik ralli gerçekleştirdi. New World Resources Plc Mayıs 2008'den bu yana en sert düşüşünün ardından toparlandı. Bölgesel petrol üreticisi OAO Tatneft, Moskova işlemlerinde petrol fiyatlarının artmasıyla beraber Mayıs 2008'den bu yana en büyük sıçramasını gerçekleştirdi. Türkiye Halk Bankası AŞ birinci çeyrek kârının beklentileri aşması üzerine yüzde 1.9 tırmandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Londra saatiyle 13:55'te yüzde 0.8 kazançla 1,018.25 puana çıkarak 12 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyeye işaret etti. Apple'ın iPhone ve iPad 2. çeyrek satışları analistlerin tahminlerini aştı. Bakır, Londra işlemlerinde yükselirken Ekim 2011'den bu yana en düşük seviyesinden de toparlandı. Petrol yüzde 0.5 değer kazanıp haftanın zirvesine doğru ilerledi, altın da bir haftanın en sert düşüşünden sonra toparlandı.

Londra'da bulunan BCS Financial Group piyasa direktörü Joseph Dayan, "Emtia fiyatlarındaki toparlanma gelişen piyasa hisselerinde ralliye yol veriyor ve bu özellikle petrol ve doğalgaza bağlı olan ülkeler için geçerli oluyor" dedi.
(16:32'de güncellendi)