Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:53'te güncellendi)

Avrupa hisseleri PSA Peugeot Citroen ve Volkswagen AG gibi şirketlerin verilerini açıklamasyı ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) faiz oranını indirebileceği söylentisiyle yükselişini 4. güne taşıdı.

PSA Peugeot Citroen, ilk çeyrek gelirlerinin tahminleri aşmasının ardından yüzde 8.9 sıçradı. Volkswagen 2013 yılı hedefini koruduğunu açıklamasıyla yüzde 2.2 yükseldi. Rio Tinto Group ise madencilik firmaları içerisinde yaşanan ralliye öncülük etti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saati ile 14:15'te yüzde 0.3 yükselerek 293.45 puana geldi. İmalat ve hizmet üretiminde yaşanan daralmanın, AMB'yi faiz indirimine gitmek zorunda bırakabileceği konuşuluyor.

Londra'da bulunan Knight Capital Europe Ltd. stratejisti Ioan Smith, "Avrupa piyasaları, AMB'nin faiz oranını kesebileceği söylentisinden destek buluyor ki bu da Almanya'nın güven endeksindeki düşüşe baskın geliyor" yorumunu yaptı.

Nomura International Plc. ve UBS AG gibi birçok firma ekonomisti bölge merkez bankasının faiz oranlarını indireceğini tahmin ediyor. Bloomberg tarafından görüşleri alınan 35 ekonomistten 21 tanesi AMB'nin faiz oranını yüzde 0.5'e keseceğini tahmin ediyor. 

(16:53'te güncellendi)